ONZE GROENE WIJNEN

ingevoerd op 22-07-2015

Onze Groene Wijnen

We hebben fantastische groene wijnen in ons assortiment en die brengen we u graag extra onder uw aandacht.

Biologisch en Biodynamisch

Biologische en biodynamische wijnbouw hebben veel met elkaar gemeen. Beide gebruiken geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen tegen schimmels en ongedierte.

In de biologisch-dynamische landbouw gaat men ervan uit dat hemellichamen invloed uitoefenen op de groei van de gewassen. Voor en tijdens het verbouwen van de gewassen houdt men daarom in alle opzichten rekening met veronderstelde kosmische invloeden. De maan zou bijvoorbeeld niet alleen de getijstroom beïnvloeden, maar ook de waterhuishouding van gewassen. Biodynamische wijnen zijn automatisch ook biologisch. (andersom niet!)

 

Biologische landbouw wordt in vele landen wettelijk als productiemethode erkend. Om zich te onderscheiden van conventionele landbouw, maar ook van andere productiemethodes worden de producten onder een keurmerk verkocht dat garandeert dat de regels opgevolgd werden op het gebied van:

·        certificatie en toezicht;

·        kunstmestgebruik;

·        genetische gemanipuleerde organismen

·        herkomst van ingekochte productiemiddelen

·        restricties in het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

In de EU zijn de basisvereisten voor de biologische landbouw opgenomen in de Europese Verordeningen 834/2007 en 889/2008. In de Europese Lidstaten kunnen toch nog verschillen voorkomen als gevolg van interpretaties van deze basiswetgeving.

wIJ verkopen diverse wijnen met een biologisch keurmerk:

o.a.: Lourensford, Nuevo Mundo, Mount Vernon, Parador , Vina Salceda, Domaine de l”Amaurique, Ironstone, Frescobaldi, Torres en vooral ook Yealands.

Ook onder ons eigen Huismerk hebben we diverse “groene wijnen”

Groene wijn Groene wijn